Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2017 13:07 - В началото 2
Автор: laverdad Категория: Други   
Прочетен: 160 Коментари: 0 Гласове:
0



 Битие 1: “И каза Бог: Ето, дадох ви всяка трева що дава семе, която е по лицето на всичката земя, и всяко дърво което има в себе си плод на дърво което дава семе: те ще ви бъдат за ядене. И на всичките животни на земята, и на всичките птици на небето, и на всеки гад който пълзи по земята и има в себе се дихание на живот дадох всяка зелена трева за храна; и стана така. И видя Бог всичко което направи; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.„

Според мен думите на Бога сами говорят много ясно, и едно малко дете може да ги разбере......

 Битие 2: “И свършиха се небето и земята и всичкото им украшение. И свършил беше Бог в седмия ден делата си които направи; и почина си в седмия ден от всичките си дела които направи. И благослови Бог седмия ден, и освети го; защото в него си почина от всичките си дела които създаде и направи Бог. Това е битието на небето и на земята когато те се създадоха, в който ден направи Господаря Бог земя и небе, и всяко растение полско преди да стане по земята, и всяка трева полска преди да изникне; защото не беше дал Господаря Бог дъжд по земята, и нямаше човек за да работи земята. И вдигаше се пара от земята, и напояваше цялото лице на земята. И създаде Господаря Бог човека от пръст от земята; и вдъхна в ноздрите му дихание на живот, стана човек жива душа. И насади Господаря Бог рай в Едем на изток, и постави там човека когото създаде. И Господаря Бог произрасти от земята всяко дърво красиво на глед и добро за ядене, и дървото на живота посред рая, и дървото на познаване на добро и на зло. И река излизаше от Едем да напоява рая; и от там се разделяше на четири глави. Името на едната Фисон: тя е която обикаля цялата Евилатска земя, където има злато. И златото на онази земя е добро: там има вделион и оникс камък. И името на втората река Гион: тя е която обикаля цялата Хуска земя. И името на третата река Тигър: тя е която тече към изток на Асирия. А четвъртата река е Ефрат. И взе Господаря Бог човека и насели го в рай Едемски за да го работи и да го пази. И заповяда Господаря Бог на Адам и каза: От всяко дърво на рая свободно да ядеш, а от дървото на познаване на добро и на зло, да не ядеш от него; защото в който ден ядеш от него непременно ще умреш. И каза Господаря Бог: Не е добро човекът да е сам: ще му направя помощник приличен на него. И създаде Господаря Бог от земята всичките полски животни и всичките небесни птици, и приведе ги при Адам за да види как ще ги наименува; и каквото име дадеше Адам на всяко одушевено, това му стана името. И сложи Адам имена на всичките скотове и на птиците небесни и на всичките зверове полски; но за Адам не се намери помощник приличен на него. И нанесе Господаря Бог на Адам изстъпление, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. И направи Господаря Бог от реброто което взе от Адам жена, и приведе я при Адам. И каза Адам: Тази е сега кост от костите ми, и плът от плътта ми: тя ще се нарече жена, защото от мъжа беше взета. Заради това ще остави човек баща си и майка си, и ще се прилепи при жена си, и ще бъдат двамата една плът. И голи бяха и двамата, Адам и жена му, и не се срамуваха.

И тук също думите са много ясни, за колко дни сътрвори Бог небето и земята, птиците, животните, рибите, дървета, растения, и за храна на човека даде Бог всички дървета, които дават плод, а на животните им даде всяка трева.
Бог видя, че не е добре човекът да е сам и му казва да наименува животните, птиците, рибите и с каквото име ги назове такова име остава; например казва на слона слон и той остава слон и до днес, на птиците по видовете им и те си остават с тези имена и до днес и т.н. Но между птиците, животните, рибите, влечугите, не се намери за Адам подходящ помощник, тогава Бог го преспива, взима едно от ребрата му и направи жената.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: laverdad
Категория: Други
Прочетен: 11988
Постинги: 15
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930